Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Святий Миколай шукає помічників!

Сьогодні, 5 листопада, почалася робота спільного благодійного проекту «Добра ініціатива» та акції «Миколай про тебе не забуде».

«Щоб стати помічником Святого Миколая, потрібно зареєструватися на сайті www.mykolaj.com.ua, після того пройти вишкіл, – розповів координатор акції «Миколай про тебе не забуде» Олена Яремко. – Помічники святого Миколая впродовж 18-19 грудня будуть приходити безпосередньо до домівок дітей-сиріт, до дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, до тих, до кого Святий Миколай з певних причин прийти не зможе».

Таку ініціативу втілюють МГО «Академія української молоді» спільно навчальними закладами та спільнотами. Волонтери будуть збирати та пакувати подарунки на Фабриці святого Миколая, яка уже другий рік поспіль працює у Львівському палаці мистецтв. Того року до акції долучилось близько 600 волонтерів.

«Миколай про тебе не забуде» у Львові стартувала 10 років тому. «Тоді змогли охопити близько 600 дітей, тепер – до 4 тисяч лише у Львові, а це практично всі потребуючі діти нашого міста. За ці 10 років ми створили перевірену базу даних», – сказала Олена Яремко. Акція стала вже всеукраїнською, до неї щороку долучаються нові організації, спільноти.

Голова ЛОО «САМІ» Андрій Породко зазначив, що, окрім цього, низка громадських організацій проводитимуть багато акцій до дня Святого Миколая: парад волонтерів, майстер-класи, благодійні концерти тощо.

Директор Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський наголосив: «Наша мета – наповнити різдвяні дні атмосферою святковості та благодійності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ