Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сихів матиме підземний трамвай, а проспект Червоної Калини другий рівень — щоправда, нескоро

Сьогодні у Львівській мерії відбулася зустріч міського голови Андрія Садового та міських посадовців з грецькими проектантами компанії «Домерінтус», яка стала переможцем міжнародного конкурсу просторового планування Сихова. Як розповіли журналістам сьогодні під час брифінгу грецькі проектанти, проект передбачає три аспекти: перший — це розробка і затвердження мастер-плану — проект детального планування території та адаптація його до норм українського законодавства; другий — це зробити безпечним середовище проспекту Червоної Калини, який хочуть зробити у два рівні, збудувати сучасний спортивний комплекс на 5-8 тис. глядачів; третій аспект — це створення горіхового гаю та облаштування там велосипедних доріжок. На реалізацію цього проекту потрібно близько 10 років.
Яка вартість такого проекту, грецькі проектанти наразі не можуть назвати, але для його реалізації залучатимуть кошти інвесторів та кредитні ресурси. Головна його мета, за їх словами, перетворення пострадянського спального мікрорайону у модерний культурний центр.

Ідея такого проекту виникла через хаотичну забудову Сихова великими супермаркетами та житловими будинками. Там немає культурно-освітньої інфраструктури, а тому сихівчанам доводиться їхати аж у центр міста.

Окрім того, планується, що на Сихові буде підземний трамвай.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ