Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Симоненко кинувся на захист української мови

“Відмова від оголошення Всеукраїнського референдуму з питань НАТО та надання російській мові статусу другої державної буде означати зраду виборців, які віддали свої голоси за Віктора Януковича на президентських виборах”. Про це сказав лідер українських комуністів Петро Симоненко у відповідь на заяву Президента Віктора Януковича, яку він зробив під час церемонії вручення Шевченківських премій, щодо розвитку української мови як єдиної державної.

Петро Симоненко зазначив, що згідно з усіма соціологічними дослідженнями, які проводилися останнім часом, більшість громадян України вважає, що надання російській мові статусу другої державної відповідатиме положенням Європейської хартії, сучасним демократичним стандартам і інтересам мільйонів російськомовних українців.

“Надання російській мові статусу другої державної сприятиме і розвитку літературної української мови, яка останнім часом перетворилася з “солов’їної” шевченківської на брутальну “діаспоро-галичанську”, - наголосив лідер КПУ.

Петро Симоненко зазначив, що, не російська мова несе загрозу Україні і нашому народу.  Загроза виходить від тих, хто сповідує ідеологію ненависті, тобто ідеологію етнонаціоналізму.

“Тому захищати українську мову треба не від російської, а, в першу чергу, її треба захищати від ксенофобів і націоналістів різних мастей, які за роки незалежності фактично знищили українське книговидавництво, український кінематограф, знищили українську культуру, забруднили суспільну свідомість, як кажуть в народі, заморською “чернухою та порнухою”, - заявив Петро Симоненко, передає прес-служба КПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ