Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптик розповіла, коли в Україні почнеться зима

15 листопада температура повітря знизиться до 0-3 градусів морозу в нічні години. Морози очікуються в західних, центральних (крім Дніпропетровської) , північних областях, а також на Харьковщині. Вдень температура складе близько +5 +10 градусів. Про це повідомляє головний синоптик Opogode.ua Наталка Діденко.

«До кінця цього тижня і на початку наступного найбільш ймовірними невеликі морози будуть на заході, півночі та в центрі України. На півдні вночі +4 +9 градусів, вдень +6 +12 градусів», - розповіла синоптик. При цьому вона додала, що це похолодання все ще не можна розцінювати як зимове. «Хвилі холоду будуть періодично чергуватися з незначним потеплінням від 0-4 морозу до 0-4 тепла в нічні години» , - зазначила синоптик.

За її словами, метеорологічна зима починається тоді, коли середньодобова температура повітря опускається нижче нульової позначки. У нормі це відбувається у другій половині листопада. Згідно з народним календарем, зима починається на свято Святого Михайла 21 листопада: кажуть, що Михайло приводить зиму на білому коні.

орogode.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ