Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптики прогнозують морози до -18

За інформацію Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у найближчі дні 6 та 7 січня очікується подальше зниження температури вдень до 5-10º морозу та 13-18º морозу вночі, а в горах до -25ºС. За таких умов традиційно зростає кількість подій, пов’язаних із переохолодженням та обмороженням, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Щоб уникнути цього необхідно:

- насамперед, не зловживати спиртними напоями;

- обмежити перебування на вулиці та пересування поза межами населених пунктів, особливо після вживання спиртних напоїв;

- відмовитись на цей період від прогулянок, особливо в нічний час, полювання, риболовлі, туристичних походів;

- для перебування на вулиці використовувати відповідне (тепле) взуття та одяг (взуття повинно бути у справному стані, сухим та не стискати ногу, одяг щільним, легким, не заважати рухові), лице і руки змастити жирним кремом або риб’ячим жиром;

- за можливості відмовитись на період стійких морозів від виїздів на власному автомобілі, а при необхідності - користуватись громадським транспортом.

При пониженні температури повітря, як правило, зростає кількість нещасних випадків, пов’язаних з порушенням умов безпечної експлуатації газових приладів, електроприладів, що використовуються для обігріву приміщень, та пічного опалення.

Пам’ятайте, що кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. То ж радимо Вам:

 - уважно стежте за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертайтеся до аварійної служби за телефоном “104”;

- не залишайте без нагляду ввімкненими газові та електричні прилади;

- якщо Ви опалюєте свою домівку печами (грубками, котлами) на твердому паливі стежте за справністю пічного опалення, не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;

- не використовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини.

У найближчу добу 6 січня на території області збережуться складні погодні умови: опади снігу, пориви північного вітру 15 – 20 м/с, на дорогах слизько – ожеледиця.

Звертаємося до водіїв з проханням за можливості утриматися найближчим часом від поїздок приватним автотранспортом, а під час руху по дорогах області бути уважними та обирати безпечну швидкість руху.

У зв’язку із можливим ускладненням дорожньої обстановки слідкуйте за повідомленнями Управління державтоінспекції, автодорожніх служб та рятувальників про стан проїзду на автошляхах області.

Бажаємо Вам веселого та безпечного святкування!

Свято запам’ятається надовго, якщо воно пройде без проблем. Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких! Дотримуйтеся правил безпеки життєдіяльності!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ