Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютка і далі хоче возити сміття на "Північну" або погрожує хаосом у Львові

Синютка наголосив, «якщо не буде припинене блокування перевантажувальної станції «Північна», а також передане на баланс ОДА ЛКП «Львівспецкомунтранс», то обласна державна адміністрація поверне місту Львову функції із вивозу ТПВ з міста Львова».
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

Як повідомило видання 4studio, про це голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив сьогодні, 4 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА.

Львівський губернатор звернувся до керуючої справами виконкому Львівської міської ради Марти Литвинюк із проханням пояснити, чому місто знову блокує вивіз сміття і заблокувало роботу станції «Північна».

Керуюча справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк, у свою чергу,  зазначила, що таке рішення прийняв виконком міськради.

“А що – виконком уже перейняв функції комісії ТЕБ і НС?! Ні! Ви спеціально робите усе для того, шоб 800 тисяч населення міста Львова стали заручниками чиїхось політичних інтересів. Ви робите усе спеціально для того, щоб місто знову перетворилось у хаос”, – зазначив Синютка.

Він наголосив, що «насправді теза про те, що це буде комусь заважати, не сприймається».

Відтак, Олег Синютка доручив директору департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарію Романчуку підготувати офіційного листа на ім‘я мера Львова Андрія Садового.

«Якщо не буде належної реакції, то ми віддамо повноваження, бо так далі не може бути», – резюмував губернатор Львівщини.

Нагадаємо, за рішенням виконавчого комітету ЛМР, з 1 вересня для недопущення функціонування перевантажувальної станції твердих побутових відходів на вул. Північній, 1 встановлено шлагбаум, щоб припинити завіз сміття на цю територію. За словами Сергія Бабака, заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, якщо машини не зважатимуть на шлагбаум і будуть чинити спроби заїзду на територію, для унеможливлення завозу ТПВ буде залучено поліцію і буде встановлено огорожу.

Виконавчий комітет заборонив функціонування майданчика для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на вул. Північній, 1. ЛКП «Муніципальна варта» забезпечило здійснення комплексних заходів, скерованих на виконання цього рішення, у тому числі через встановлення огородження території та шлагбауму на проїжджій частині.

Також зазначимо, що у відповідь на запит ІА "Гал-інфо", Державна екологічна інспекція України у Львівській області повідомила, що "АВЕ-Львів", яка здійснювала перевантаження сміття на вулиці Північній, проводила ліквідацію перенакопичення відходів зі станції починаючи з червня 2018 року та планувала повне зачищення ділянки до кінця липня. У зв'язку з тим, що компанія не дотрималась визначених термінів, до адмінвідповідальності було притягнуто одну посадову особу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ