Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Синютка розділив землю військової частини, що була на контролі Добродомова

Квартирно-експлуатаційний відділ Львова замість однієї отримає дві земельні ділянки, що були територією військової частини А-3870 у смт. Брюховичі. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки № 126/0/5-16 від 9 березня 2016 року. Повідомили "Варіанти".

І далі: "Розглянувши клопотання Квартирно-експлуатаційного відділу Львова від 2 березня цього року, облдержадміністрація дозволила поділити землю у 141,1 га на дві земельні ділянки.

"Надати дозвіл Квартирно-експлуатаційному відділу м. Львова на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 141,1 га розташованої на вул. Незалежності України, 49 смт. Брюховичі, на дві земельні ділянки орієнтовними площами 15 га та 126,1 га без зміни виду використання земельної ділянки", – йдеться у розпорядженні.

Наразі Квартирно-експлуатаційний відділ має розробити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та подати її на затвердження обласній державній адміністрації.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови Львівської ОДА Ірину Гримак".

На цю публікацію відгукнувся народний депутат Дмитро Добробомов:

Прокуратура так і не з”ясувала, де зникло 2,5 га земель військової частини у Брюховичах, натомість Львівська обласна рада вже розпочала поділ цієї ділянки.

У сьогоднішній (15 березня) публікації “Варіанти” http://varianty.lviv.ua/33250-syniutka-rozdilyv-zemliu-viis…, згадали справу щодо якої особисто я та наш Антикорупційний комітет надсилали звернення до відповідних органів за фактом корупційних зловживань.

Мова йде про “дивне” зникнення майже 2,5 га земель військової частини А 3870. Ще у січні 2015 року на засіданні нашого Антикорупційного комітету за моєї ініціативи було прийнято рішення звернутись до прокуратури Львівської області з проханням провести об’єктивну, незалежну перевірку по фактам корупційних зловживань у смт. Брюховичі Львівської області, зокрема і по цій справі.

У квітні 2012 року на сесії Брюховицької селищної ради в присутності представника Шевченківської прокуратури розглядалось резонансне питання про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та присвоєння кадастрового номера В/Ч А 3870.

Оскільки, військовим землю в користування свого часу надавала не Брюховицька селищна рада, а Львівська міська і обласна ради, відповідно до їх повноважень і належало затвердження території В/Ч А 3870.

Окрім того, замість площі 143,56 га, яка знаходилась у фактичному користуванні військової частини, брюховицькі посадовці та члени профільних депутатських комісій на затвердження винесли лише 141,1 га землі.

Про зловживання, які були в процесі підготовки даного питання до розгляду на сесії, повідомлялось прокуратурі.

Однак, попри звернення небайдужих та публічну обіцянку прокурора міста Львова пана Стасіва дослідити проблему належності земель В/Ч А 3870 справа не рушила з місця.

Усі відпові, які надсилала Військова прокуратура Західного регіону та Міноборони України на мої звернення та зверненя Комітету були однотипними. Зокрема, у всіх було зазначено, що у всіх реєстрах і документах обліковується земельна ділянка площею 141,1 га. До сьогодні питання куди поділись майже 2,5 га земель військової частини – залишається відкритим!

Звертаюсь до громади смт. Брюховичі контролювати поділ цієї ділянки, щоб під час розділу не пропало ще кілька га землі.

Я ж зі свого боку вже звернувся до Головного військового прокурора Генпрокуратури А. Матіоса та Міністра оборони С. Полторака з проханням провести ретельну перевірку вищезазначених фактів, так як на попередні мої депутатські звернення належної перевірки і оцінки уповноважені органи не надали".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ