Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сирійські бізнесмени налаштовані на співпрацю зі Львівщиною

В ході ознайомчої зустрічі з заступником голови Львівської облдержадміністрації Валерієм П’ятаком Тимчасовий Повірений у справах Сирійської Арабської Республіки в Україні Сулейман Абудіяб запропонував Львівщині взяти участь у щорічному економічному форумі в Сирії.

Незважаючи на те, що Україна вже протягом кількох років бере участь в цьому форумі, однак представлена лише бізнесменами зі східних областей. „Ми зацікавлені у поглибленні співпраці із вашим регіоном, і відчуваємо, що багато втрачали не налагоджуючи співпраці із ним раніше”, — наголосив у коментарі „Гал-іnfо” Сулейман Абудіяб.
Для вирівнювання регіональних диспропорцій посол запросив львівських бізнесменів на зустріч із міністром промисловості Сирії, який із делегацією у складі близько півсотні сирійських бізнесменів прибуде до Києва наприкінці червня. Посольство Сирії в Україні було відкрите 1,5 роки тому.
Нагадаємо, упродовж 2005 року зовнішньоторговельний оборот товарів підприємств та організацій Львівської області з Сирією становив 46,9 тис. дол. США (0,003% від загального обсягу зовнішньої торгівлі області). Експортні поставки підприємств Львівщини до Сирії становлять 44,6 тис. дол. США, імпортні - 2,3 тис. дол. США. Порівняно з відповідним періодом 2004 року обсяг зовнішньої торгівлі області з Сирією зменшився на 266 тис.дол.США або на 85%, що зумовлено зменшенням експорту на 213,2 тис. дол. США (на 82,7%), та імпорту на 52,8 тис. дол. США (на 95,7%). Торгівля в основному відбувалася товарами народного вжитку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ