Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситник заявив про загрозу зриву е-декларування в Україні

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розкритикував діяльність Національного агентства з питань запобіганні корупції, заявивши, що електронне декларування в Україні знаходиться під загрозою зриву.

В інтерв'ю агентству Reuters, опублікованому 7 лютого, Ситник заявив, що НАЗК, відповідальне за перевірку декларацій українських чиновників, фактично не працює.

Директор НАБУ назвав е-декларування ефективним інструментом у боротьбі з корупцією. Проте через неефективність НАЗК декларування, на думку Ситника, знаходиться під загрозою зриву.

Крім того, він висловив упевненість, що створення незалежного антикорупційного суду в Україні залежить від політичної волі керівництва держави.

Нагадаємо,14 листопада директор департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво агентства у фальсифікації результатів перевірки е-декларацій чиновників і депутатів, зокрема, за вказівками з Адміністрації президента. Вона також повідомила про те, що передала відповідні матеріали до НАБУ.

За словами Соломатіної, з моменту запуску системи е-декларування НАЗК перевірило лише 113 з 1,5 млн декларацій, виявивши порушення в семи з них.

На підставі отриманих матеріалів НАБУ розпочало розслідування за фактом отримання посадовими особами НАЗК неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаного з вимаганням. Попередня правова кваліфікація - 4 ч. ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Однак генпрокурор Юрій Луценко забра цю справу в НАБУ та доручив розслідування СБУ.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ