Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація із захворюваністю у Львові внормалізувалася — Андрій Федущак

За основними показниками ситуація із захворюваністю у м. Львові стабілізувалася, і певною мірою покращилися — про це сьогодні, 10 лютого, під час прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня хворого повідомив заступник начальника Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Андрій Федущак. 
«Україна розвивається і хоче бути європейською державою з європейським рівнем здоров’я, тобто з низьким рівнем хворобливості, — зазначив Андрій Федущак. —  Приємно, що знижується рівень смертності і збільшується народжуваність, також приємно, що знизилася смертність малюків».
Як наголосив заступник начальника Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, не всі медичні заклади Львова є придатними для роботи, є лише кілька закладів, які більш-менш відповідають рівню медичного обслуговуванню, зокрема, це міська дитяча лікарня, лікарня швидкої допомоги, 8-ма лікарня, поліклініки №2, №4, №5.
«Слід зазначити, що за останні роки значно покращилася бюджетна політика, щорічно збільшувалося фінансування на галузь охорони здоров’я, і в середньому становило 22-24%, а на 2006 рік маємо приріст у 34% — це 145 млн грн, проте левову частку цієї суми становить фонд заробітньої плати, витрати на енергоносії, а тому поки що ми не спроможні в повному обсязі забезпечити медичною допомогою наших мешканців», — додав Андрій Федущак.  
11 лютого — Всесвітній день хворого, який був запроваджений з ініціативи Папи Римського, і вперше його почали відзначати 11 лютого 1993 року, і продовжують відзначати уже 12 рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ