Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситуація на Львівщині щодо пташиного грипу є спокійною – Богдан Куртяк

Ситуація на ринках Львівщини на предмет виявлення пташиного грипу є спокійною – про це сьогодні, 30 травня, під час засідання прес-клубу реформ на тему «Чи таїться на ринках Львівщини пташиний грип» повідомив державний інспектор ветеринарної медицини у Львівській області, начальник Львівського обласного управління ветеринарної медицини Богдан Куртяк.
«З жовтня було проведено п’ять засідань протиепізоотичної комісії при ЛОДА, яка контролює ситуацію з пташиним грипом, зокрема ми обговорювали моніторингові дослідження, яких було проведено близько 2000, що стосується цієї проблеми, обговорили ситуацію на птахофабриках області, — розповів Богдан Куртяк. — У цій ситуації нам дуже допомагають мисливці, які відстрілюють птахів. Що стосується ринків Львівщини, то ніхто сирого м’яса не їсть, а будь-який вірус гине при тепловій обробці».
Лікар-епідеміолог обласної санітарної епідеміологічної станції Наталія Городецька зазначила, що більша проблема проявилася у кишкових захворюваннях, зокрема це пов’язано із тим, що люди купують продукцію на стихійних ринках, зокрема молочно-кислу продукцію, де є сприятливе середовище для розвитку бактерій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ