Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація на польсько-українському кордоні з чергами має вирішуватися на рівні МЗС обох країн – Тетяна Герасимчук

Ситуація на польсько-українському кордоні з чергами має вирішуватися на рівні МЗС обох країн. Про це в коментарі «Гал-info» заявила прес-секретар ЦГЗ прикордонних військ Західного регіону Тетяна Герасимчук.
«Станом на 11 годину ранку 24 жовтня на пунктах перетину кордону Краковець-Корчова стояло 160 легкових авто та 150 вантажних, в Шегинях – Медиці – 150 легкових, в Рава-Руській – Гребенному – 50 вантажних та Нижанковичах -Смільниці – 250 легкових авто. Черги на кордоні збільшилися на вихідних і на початку цього тижня, попри всі намагання українських та польських прикордонників вирішити це питання. 12-13 жовтня ми провели зустрічі з польськими прикордонниками по своїй лінії і нам вдалося ліквідувати ситуацію, коли у українських громадян вимагали внутрішні паспорти, що суперечить міжурядовим угодам та законодавству. Але зараз черги на кордоні ростуть, і винною у цьому є польська сторона, яка затягує через «італійський страйк» польських митників процес переїзду кордону. Українська сторона без проблем пропускає автомобілі, а польська їх не приймає, а назад вони не можуть повернутися, бо вже переїхали український кордон», – зазначила Герасимчук.
Як говорить Герасимчук, для того, щоб вирішити проблему черг на кордоні, співпраці прикордонників недостатньо – необхідно, щоб у процес втрутилися МЗС України та Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ