Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ситуація в Маріуполі: рашисти кинули імовірно фосфорні бомби на Азовсталь, в місті пожежі

фото - t.me/andriyshTime
фото - t.me/andriyshTime
фото - t.me/andriyshTime
фото - t.me/andriyshTime
1/2
Радник міського голови м. Маріуполь Петро Андрющенко розповів про сьогоднішню ситуацію в Маріуполі.

За його словами, вчора окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя бомби, схожі на запалювальні або фосфорні. Він додав, що остаточний висновок мають зробити спеціалісти.

"Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С з термітними шарами. Температура горіння біля 2-2,5 тис. градусів за Цельсієм. Горіння зупинити майже неможливо", - додав він.

Також Андрющенко повідомив, що вчора окупаційна влада зробила першу спробу точково відновити електрику в Центральному районі міста. Проте одразу виникла низка пожеж через замикання в розтрощених квартирах.

"Намагання зробити картинку “покращення” не змушують себе чекати. Ввечорі світло з’явилось в районі проспекту Будівельників та вул. Шевченка. Але кількість людей, що мали змогу цим скористатись настільки мала, що навіть “перемоги” не вийшло. Мету відновлення електрики окупанти не приховують - відновлення світла в окупаційній адміністрації та “гумантіраних штабах”. Про людей знов не йдеться", - додав він.

Водночас радник мера Маріуполя оприлюднив фото ракет, які рашисти націлили на Маріуполь і "Азовсталь" зокрема із цинічними та погрозливими написами.

"Ось реакція російських військових на нашу перемогу на Євробаченні 2022. І ця реакція масово радісно підтримана населенням недоімперії.

Ніякого прощення. Ніякого примирення. В росії після програшу підуть сторіччя на покаяння", - написав Андрющенко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ