Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситуація з аварійними будинками на площі Соборній стабілізується

У першого заступника міського голови Миколи Одухи відбулася нарада щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації на аварійних будинках № 14, 15 на площі Соборній. На нараді обговорювали рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо негайних дій на пл. Соборній. Було вирішено, що орендне підприємство «Галицького ринку» ЗАТ «Технопарк ЛЗТА» має негайно обгородити небезпечну зону від будинку № 15 на пл. Соборній, заборонити роботи та пересування на території ринку. Крім цього, до 18 серпня цього року треба розібрати верхню частину до рівня будинку № 14, і таким чином усунути гостроаварійний стан верхньої частини будинку № 15, що загрожує обвалом.
  Чиновники обумовили й те, що інститут «Укрзахідпроектреставрація» протягом двох тижнів має розробити робочий проект розбирання будинків № 14, 15 на пл. Соборній. А управління охорони історичного середовища спільно з орендарями будинків ТзОВ «Передзвін» та ЗАТ «Технопарк ЛЗТА» мають підготувати пакет документів в Державну службу охорони культурної спадщини та Кабінет Міністрів України, щоб розв’язати проблему подальшої реконструкції та експлуатації: перебування чи зняття з обліку пам’яток архітектури місцевого значення.
  Управлінням житлово-комунального господарства Львівської міської ради спільно з ЗАТ «Технопарк ЛЗТА» мають вжити заходів щодо відселення мешканців дев’яти квартир будинку № 15 на пл. Соборній.  Повідомив відділ зв’язків з громадськістю Львівської міської ради.
Нагадаємо, 29 червня у житловому будинку, що на площі Соборній, 15, на території колишнього Галицького ринку, близько 10 ранку впала несуча стіна висотою до 20 м, ширина якої – 15 м. Будинки №14 та 15 входять в майновий комплекс ринку “Галицький” і перебувають в аварійному стані. Будинок №14 на площі Соборній наразі віддано в оренду на 25 років  ТзОВ “Передзвін”, а будинок №15 на такий же термін орендувало  ЗАТ “Технопарк ЛЗТА”. Крім типових обов’язків, орендарі зобов’язані замовити та виготовити  технічну документацію на усунення аварійного стану будівлі та забезпечити використання приміщень за призначенням як пам’яток архітектури, негайно приступити до усунення аварійного стану будинку №15, профінансувати відселення мешканців усіх квартир в будинку №15. Договори укладені за погодженням відділу охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ