Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситуативна співпраця БЮТу з антикризовою коаліцією існувала ще до парламентських виборів – Олександр Старовойт

„Сьогоднішні події у Верховній Раді України оцінюю вкрай негативно, оскільки політичні сили, представлені у парламенті, діють проти демократичних принципів формування влади”, – повідомив „Гал-info”депутат Львівської обласної ради Олександр Старовойт.
За його словами, тепер уже остаточно втрачена можливість для створення конструктивної опозиції у парламенті „Нашою Україною” і Блоком Юлії Тимошенко. „Якщо раніше йшла мова про координування спільних системних дій між нашими фракціями, то тепер у конструктивній опозиції до антикризової коаліції у ВРУ залишилась тільки „Наша Україна”. Мені особисто прикро, що БЮТ підтвердив усі підозри про ситуативну співпрацю з Партією регіонів. Проте прихована ситуативна співпраця між ними існувала ще далеко до парламентських виборів 2006 року. Варто згадати не голосування БЮТу за призначення прем’єр-міністра Юрія Єханурова, потім голосування за відставку його уряду. Також БЮТ голосував за відставку помаранчевих міністрів, що яскраво засвідчило ситуативну співпрацю з антикризовою коаліцією. Лідери Блоку Юлії Тимошенко завжди говорять правильні речі, проте діють завжди неправильно”, – сказав Олександр Старовойт.
Що ж до прийнятого Закону „Про імперативний мандат для місцевих депутатів”, то депутат Львівської обласної ради зазначив: „Абсолютно підтримую потрібність такого закону, адже він повинен регулювати шляхи звільнення депутатів усіх рівнів – від Верховної Ради до районних рад, де депутати обирались за партійними списками. Потрібна відповідальність обранців перед своїми виборцями. Водночас, мені не відомо, чи прийнятий закон має зворотну дію, тобто чи будемо його застосовувати до теперішніх обранців різних рівнів на місцях, тому коментувати його трошки зарано. Проте, переконаний, що керівники парламентських фракцій повинні бути уповноваженими звільняти членів своїх фракцій, наприклад, за перехід у іншу партію”.       
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ