Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Таблицю на честь Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого у Харкові розбив депутат Харківської обласної ради

Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан врешті отримав відповідь на своє депутатське звернення щодо виявлення винних у знищенні пам’ятної дошки на честь Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого, яка була встановлена на будинку колишньої місцевої пересильної в’язниці у м. Харкові - повідомляє прес-служба депутата Львівської обласної ради Володимира Кожана. Як виявилось цю меморіальну дошку зняв та розбив депутат Харківської обласної ради, член компартії Павло Тищенко.
Листування з відповідними харківськими інституціями щодо цієї справи тривала кілька місяців. Як підкреслив В.Кожан, він хотів "докопатись" до усіх обставин цього акту вандалізму й донести інформацію про це до відома усієї львівської громади. До речі, у відповіді, яка надійшла йому від начальника прес-служби мерії зазначалось, що "Харківська міська рада не володіє інформацією про хід розслідування правоохоронними органами цієї справи". Хоча меморіальна дошка на честь Йосипа Сліпого була встановлена відповідно до розпорядження Харківського міського голови, враховуючи клопотання президента Світового конгресу українців А.Лозинського та заступника голови Харківської облдержадміністрації Я.П.Ющенка.
Натомість, відповідь заступника начальника ГУ МВСУ в Харківській області п. О.Остряніна "пролила" світло на обставини знищення таблиці. У цьому документі зазначається, що "23.06.2008 група громадян у кількості 15-20 осіб зняли гранітну меморіальну дошку на честь Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого, потім віднесли її на декілька метрів та розбили. Під час перевірки та опитування свідків даної події громадян - членів громадської організації "Трудова Харківщина", встановлено, що вказану меморіальну дошку зняв та розбив депутат Харківської обласної ради Тищенко Павло Васильович, 1951 р.н. Тищенко В.П. від дачі пояснень по вказану факту відмовився, посилаючись на конституційні права, передбачені ст. 63. Враховуючи те, що в діях громадянина Тищенка П.В. вбачаються ознаки складу правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП України (дрібне хуліганство), відносно нього було складено протокол про адміністративне правопорушення, та направлено до суду для розгляду та прийняття рішення".
В. Кожан підкреслив, що і надалі буде активно відслідковувати усі подібні факти неналежного відношення до національної пам’яті та жорстко реагувати на бездіяльність влади у питанні збереження пам’яток історії та культури нашого народу, й не лише на Львівщині.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ