Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тадей Едер: пісні рок-групи «Кому вниз» – глибоко патріотичні

Концерт рок-групи “Кому вниз” під назвою “Ретроспектива”, який відбувся в приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, був дуже тепло сприйнятий львівською публікою. В залі були присутні не тільки молодь, а й досить поважні культурні і політичні діячі.

“Дозволити виступати гот-роковій групі в приміщенні Оперного театру було більше  політичним питанням. Оскільки група “Кому вниз” вважається  українською роковою класикою і їх номінують на Шевченківську премію. Їхні тексти глибоко патріотичні і дев’яносто відсотків  виконаних  пісень патріотичні, щодо виконання, то це окрема розмова. Цей виступ пройшов під гаслом “Україна понад усе”. Я сам дуже мало знайомий з творчістю цієї групи, проте публіка прийняла їх дуже тепло», – зазначив “Гал-info” директор Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької  Тадей Едер.
 “Кому вниз” з 1988 року грали музику, яка повністю не вписувалась у загальні канони тогочасної української рок-сцени. Лірика була складна, вражаюча, а також повна темної романтики, що є загальним для готик-року, хоча вже навіть тоді “Кому вниз” використовували деякі елементи індустріальної енергетики, яка стала їх характерною ознакою на сьогодні. Через неспроможність підібрати стандартний термін музичні критики ще в 1991 назвали їхню музику „урбанізованою, індустріальною готикою". Зараз “Кому Вниз”  грають gothic - rock/ industrial (готичний індастріал-рок), замішаний на романтичному символізмі і старовинних традиціях, давній українській культурі і темній ренесансній філософії плюс вічний пошук чи то Бога, чи то значення життя.
Склад групи не мінявся з початку її заснування: Андрій Середа – клавішні, вокал, Євген Разін - ударні, вокали, Владислав Макаров – ведуча гітара, Сергій Степаненко – бас-гітара, Владислав Малютін – гітара, вокали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ