Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Таємниці Києво-Печерської лаври розкриє львів'янам київський археолог

У четвер, 12 жовтня 2023 року, о 17:00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться лекція кандидата історичних наук, завідувача науково-дослідного сектору археології Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Сергія Тараненка "Археологія території Києво-Печерської лаври".

Подію організовано за сприяння Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України, Українського Фотографічного Товариства, Львівського Фотомузею та Львівського палацу мистецтв.

Під час лекції Сергій Тараненко розповість про результати археологічних досліджень комплексу Києво-Печерської лаври, зокрема розкопки Успенського собору, церкви Іоана Предтечі, церкви Спаса на Берестові та оборонних стін. Лектор охопить час від Трипілля до XX століття, розкаже про некрополі та поховання князів, зокрема Юрія Довгорукого і князів Олельковичів.

Сергій Тараненко є автором понад 150 наукових публікацій, серед яких монографія "Планувальна структура давньоруського Подолу Києва: формування та розвиток". Його наукові інтереси - археологія Києва, середньовічних міст та урбаністика.

До і після лекції гостей чекатиме частування Кавою Старого Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ