Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Так званим указам Президента про призначення виборів на 28 грудня не можна вірити — Кость Бондаренко

Оприлюднені виданням «Фраза» два Укази Президента України не є офіційними документами, відтак їм вірити не можна. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив політолог, директор Інституту імені Горшеніна Кость Бондаренко.
 «Я з великою повагою ставлюся до видання «Фраза», однак це не офіційний засіб інформації», - сказав політолог і зазначив, що навіть, якщо б ці укази були опубліковані в будь-якому іншому виданні: «Нью-Йорк Таймс», «Дзеркалі тижня», вони не мали б під собою юридичної сили.
За словами політолога, такі документи можуть бути опубліковані тільки у офіційних виданнях: у Президентському віснику, Урядовому кур’єрі, на сайті Президента чи «Голос України». Тоді вони мають під собою юридичну силу, а так цієї сили немає. «В цьому випадку, як казав Кузьма Прутков - «не вір», — додав Бондаренко.
Нагадаємо, видання «Фраза» опублікувало два фотодокументи – підписаний Президентом Ющенком Указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і призначення позачергових виборів" (від 3 жовтня 2008 року) і Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від ___ жовтня 2008 року "Про персональну відповідальність керівництва Кабінету Міністрів України за систематичне невиконання Указів і Розпоряджень Президента України, рішень Ради національної безпеки і оборони України" (з відкритою датою). Згідно з цим Указом, Ющенко призначає в. о. прем’єр-міністра України Юрія Єханурова.
Натомість вибори оголошуються на 28 грудня цього року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ