Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Таксистів «пресують» за участь у податковому майдані

На Луганщині колишні учасники акцій протесту проти ухвалення Податкового Кодексу зазнають переслідування з боку правоохоронців. Про це заявили керівники обласної Профспілки таксистів. Профспілкова організація складається з підприємців, які працюють під торговою маркою таксі «Астра» у багатьох містах Луганщини. Працівники «Астри» були учасниками податкового Майдану. Тепер же, вважають підприємці, їм доводиться розплачуватися за свою незгоду з діями влади.

Тотальні перевірки водіїв таксі і підприємців, які надають диспетчерські послуги розпочалися з 25 грудня і тривають понині. Працівники служби по боротьбі з економічною злочинністю та Державтоінспекції перевіряють виключно тих, хто працює в таксі «Астра», а значить лише членів Профспілки, – повідомила Радіо Свобода заступник голови обласного відділення Профспілки таксистів Ірина Радченко. За її словами, така інформація надходить від таксистів з багатьох міст Луганщини.

«У мене таксисти, вони спілкуються з даішниками, потім дзвонять і кажуть, що ось так і так. Скрізь надходить одна й та сама інформація про те, що наказано перевірити тих, хто був організатором акції протестів підприємців проти прийняття Податкового Кодексу», – сказала Ірина Радченко.

За даними Ірини Радченко, працівники ДАІ безпідставно зупиняють таксистів «Астри», перевіряють ліцензії та інші дозвільні документи, залякують, намагаються вилучити рації і, навіть, автомобілі. Крім того днями у самої Ірини Радченко працівники служби по боротьбі з економічною злочинністю конфіскували з офісу 9 комп’ютерів, під приводом перевірки на наявність піратського програмного забезпечення.

В Луганському обласному осередку Профспілки таксистів не виключають, що все це робиться, аби помститися підприємцям за минулі виступи і відбити бажання приїхати на майдан в День Соборності, 22 січня, коли опозиція проводитиме акцію протесту.

Закиди на свою адресу правоохоронці називають безпідставними і надуманими. У прес-службі обласного управління МВС заявили, що служба по боротьбі з економічною злочинністю постійно перевіряє всіх перевізників і ніяких виключень не робить. В управлінні ДАІ також заперечують всі звинувачення в упередженості. По області за добу на таксистів складається близько 20 протоколів, а це лише півтора відсотка від всіх складених протоколів за порушення ПДР, – розповів заступник начальника автотехнічної інспекції обласного управління ДАІ В’ячеслав Малютяк.

«Говорити огульно, безпідставно і без фактів – це просто звичайні розмови, – зазначає В’ячеслав Малютяк. – Хочу сказати, що за останній час у нас від таксистів практично не надходило скарг».

Тим часом представники Профспілки збираються звернутися із заявою до Президента України, громадських та правозахисних організацій для захисту своїх конституційних прав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ