Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Таксистів у Львові перевіряє ОБОЗ, податкова і пенсійний фонд

Дедалі частіше у Львові стаються випадки, коли таксистів перевіряють працівники ОБОЗу, також почастішали планові перевірки податкової та пенсійного фонду. Про це повідомив сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції голова правління Громадської організації «Асоціація «Львівське таксі», голова Всеукраїнської громадської організації «Українське таксі» Леонід Бойко.

 

За його словами, його підприємство таксоперевізників налічує близько 500 працівників, усі вони мають ліцензії та працюють у правовому полі. Та дедалі частіше стаються випадки, коли до них у автомобілі сідають працівники ОБОЗу та розпитують про роботу керівництва.

 

«До 1 січня цього року на всі перевірки підприємців було накладено мораторій. У нас є відповідь з прокуратури, де йдеться про те, що всі перевірки, які були зроблені ОБОЗом у жовтні є неправомірними. Я просто не можу зрозуміти, до чого тут ОБОЗ, якщо перевірки мають проводити відділ боротьби з економічною злочинністю, чи податкова, чи пенсійний фонд, але не ОБОЗ. Ми не боїмось перевірок, просто хочемо, щоб їх проводили законно», зазначив Леонід Бойко.

 

Леонід Бойко надіслав листи у відповідні служби, щодо визнання незаконними перевірок на його підприємстві та запит в ОБОЗ, в якому вимагає пояснення. Наразі він чекає відповіді.

 

Водночас, за словами Леоніда Бойка, з 200 тисяч таксистів, які є в Україні, лише 20% працюють в правовому полі.

 

За його словами, лідерами з отриманих ліцензійних карток в Україні є Тернопіль та Львів. «До прикладу, у Києві, де є близько 20 тисяч таксистів, дозволи отримали лише 600, а от в Одесі лише 16, тобто більшість перевізників працює в тіні», – зазначив Леонід Бойко.

 

Леонід Бойко також наголосив, що на сьогодні транспортна галузь нікого не цікавить, а за сучасними законами щодо перевезень працювати дуже складно, тому у нас таксисти поголовно працюють в тіні. Таксистів, що працюють буз ліцензії, ніхто не контролює, адже не відбувається жодних рейдів. ДАІ при виявленні порушення статті 164 (робота без відповідної дозвільної документації) накладає на порушника лише штраф в розмірі 800 гривень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ