Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Таліби захопили нові території Афганістану

Бойовики угрупованняТалібан відбили у збройних сил Афганістану нові провінції, захопивши адміністративний район та ряд сіл, а також стратегічну точку на кордоні з Пакистаном. Як повідомляє Reuters, цю інформацію підтверджують офіційні представники Афганістану.

Зокрема, було захоплено близько 70 чоловік в провінції Кундуз на півночі Афганістану.

Також була захоплена талібами велика поліцейська база з силовиками на кордоні з Пакистаном в провінції Бадакшан. BBC повідомляє, що близько 100 афганських силовиків перейшли на бік талібів. 

Деякі експерти при цьому не вважають нинішні успіхи талібів великим проривом, оскільки багато території після їх захоплення талібами відвойовувались афганськими силовиками вже після відходу військ країн НАТО, пише британське агентство.  

Нові територіальні завоювання талібів послідували після відходу значного військового контингенту іноземних військ з Афганістану (майже 150 тисяч - ред.), в якому чільну роль відігравала підтримка військових США. На цей момент в Афганістані залишилося кілька тисяч.  

Як повідомлялося, НАТО трансформує військову місію в Афганістані у цивільну. Тоді ж бойовики анонсували "весняний наступ" на Афганістан.  

У той же час західні видання повідомляють, що між талібами і Кабулом активізувалися мирні переговори.

DT.UA

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ