Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Таран прогнозує об’єднання Тимошенко, Катеринчука, Князевича та Вінського

Директор Міжнародного інституту демократій, голова правління „Соціовимір” Сергій Таран переконаний у тому, що на найближчій сесії Верховної Ради таки буде створено міжфракційне опозиційне об’єднання. „Таке об’єднання безумовно буде. Цікавить лише одне – скільки депутатів із фракцій „Нашої України” та Соціалістичної партії України примкнуть до опозиційно налаштованого БЮТу”, – наголошує Сергій Таран. 

  Прогнозуючи діяльність майбутнього опозиційного об’єднання, Сергій Таран зауважив, що поряд із Юлією Тимошенко можна буде все ж таки побачити Миколу Катеринчука, Руслана Князевича, Ксенію Ляпіну та ще близько 15 депутатів із „Нашої України”. Щодо фракції соціалістів, то Таран наголошує, що, окрім Йосипа Вінського, до об’єднання може примкнути також близько 10 народних депутатів.
Сергій Таран також не виключає того, що близько 10 депутатів-бізнесменів БЮТ можуть не погодитися увійти у міжфракційне опозиційне об’єднання та приєднатися до широкої коаліції.
Щодо майбутнього ще не створеного опозиційного об’єднання,  то  Сергій Таран наголошує, що його ефективність та дієвість залежатиме від того, чи працюватиме воно під одну особу, як це завжди було в БЮТі, чи працюватиме воно за конкретною програмою дій. „Зрозуміло, що депутати, які примкнуть до опозиційного БЮТу, не захочуть працювати на ім’я Тимошенко. І тому ефективність діяльності та впливовості міжфракційного опозиційного об’єднання залежатиме лише від того, чи захоче Юлія Тимошенко ділитися із колегами з „Нашої України” моментом керівництва, правом коментування та представлення цього ж об’єднання”, – тлумачить Сергій Таран.
Як повідомляла „Українська Правда”, член фракції БЮТ Дмитро Видрін заявив, що незабаром слід очікувати створення міжфракційного опозиційного об’єднання розколу та приєднання значної частини парламентської фракції „Наша Україна” до опозиційно налаштованого БЮТ. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ