Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Таран вважає, що замовників убивства Георгія Гонгадзе не покарають, тому що вони мають досить вагомі важелі впливу на владу

Ці слухання вкотре показали, що справа Гонгадзе є політичною справою, оскільки кожен виступаючий говорив саме ті речі, які випливають з розкладки політичних сил у парламенті, - так висловився директор Міжнародного інституту демократії, голова правління „Соціовимір” Сергій Таран, коментуючи слухання, які відбувались у Верховній Раді щодо розслідування справи Гонгадзе.
„Найбільше мене здивувало те, що ніхто не сказав про осіб, які перешкоджали розкриттю цієї справи в перші роки після загибелі Георгія Гонгадзе, бо саме ці люди вплинули на те, що справа не розкрита ще і до сьогодні. З другого боку, дивно, що зараз, коли при владі знаходяться Ющенко та Мороз, розкриття цієї справи так і не зрушилося з місця. А це, своєю чергою, може свідчити про одне: що особи, які безпосередньо причетні до замовлення вбивства Гонгадзе, і зараз мають досить вагомі важелі впливу на владу”, – зауважує Сергій Таран у розмові з кореспондентом „Гал-info”
Він також вважає, що потрібно розставити всі крапки над організацією записів майором Мельниченком у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.
„Як на мене, то потрібно приділити увагу і тому, як познайомилися люди, яким свого часу вдалося вміло дискредитувати екс-президента Кучму. Бо Мороз говорить, що не знав Мельниченка до початку записів, а той натомість розповідає, що знайомий з Морозом ще до того, як почав записувати Кучму”, – додає політолог Таран.
Він також зазначає, що досить цікавими на фоні заяв Мельниченка про можливість замаху на нього є його поїздки до Москви: „Дивує коли людина, котра говорить, що боїться приїжджати в Україну через загрозу своєму життю, водночас досить часто їздить з Вашингтона в Москву і навпаки. Це може свідчити про гру кількох спецслужб. А це, своєю чергою, ускладнює розкриття справи Гонгадзе”.
Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді відбулися слухання щодо розслідування справи Гонгадзе, під час яких Верховна Рада взяла до відома інформацію Генпрокурора Олександра Медведька у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ