Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарас Батенко відвідав Люблінське воєводство з метою підготовки транскордонних урочистостей та Днів добросусідства

18 липня відбулася робоча поїздка заступника голови ЛОДА з гуманітарних питань Тараса Батенка до Люблінського воєводства (Республіка Польща). Метою поїздки була участь у розширеній нараді щодо організації 26 серпня 2006 року у с. Стаївка-Корчмин третіх Транскордонних урочистостей та Днів добросусідства на польсько-українському кордоні. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

З польського боку участь у нараді взяли директор відділу громадських справ Воєводського уряду Люблінського воєводства Юзеф Руданські, Воєвода Люблінський Войцех Славонір Жуковські, голова Фундації духовної культури „Пограниччя” о. Стефан Батрух.
Тарас Батенко переконаний, що Дні добросусідства на польсько-українському кордоні в Ставці-Корчмині мають значення та роль символу братерства та співпраці, особливо важливих у зв’язку з розвитком польсько-українського порозуміння та в рамках євроінтеграції України. Також він зазначив, що до участі в урочистостях запросять колишніх та теперішніх мешканців села Корчмин (з українського боку с. Стаївка) та навколишніх сіл прикордоння, громадські організації, парафіяльні спільноти та представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади міст та сіл між якими підписано угоди про співробітництво.
Окрім цього, в рамках робочої поїздки Тарас Батенко побував і у Перемишлі, де зустрівся з Головою Перемишльського відділу Об’єднання українців у Польщі Марією Туцькою. У ході зустрічі Марія Туцька висловила власні пропозиції щодо вирішення проблеми повернення українській громаді міста Перемишля Народного Дому.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ