Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарас Чорновіл: Партія регіонів готова прийти завтра у парламент, однак не бачить у цьому потреби

Партія регіонів може взяти участь у завтрашньому пленарному засіданні парламенту, однак не бачить у цьому потреби. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України 6 демократичного скликання Тарас Чорновіл.
«Скликати сесію парламенту уповноважена тимчасова президія ради, яка рішення про скликання сесії завтра не приймала. Члени президії майже одноголосно прийняли рішення про проведення сесійного засідання у четвер, а вже потім деякі представники від НУНС та БЮТ висловилися за те, що провести сесію у вівторок. Проте жодного офіційного рішення про це не було прийнято», — сказав Чорновіл.
«Засідання нашої фракції щодо питання участі у завтрашній роботі Ради ще не було, однак ми маємо певну позицію, яка полягає у наступному: повинна бути юридична підстава для проведення сесії, яку уповноважена схвалити президія. Відтак ми можемо говорити тільки про позачергове скликання сесії парламенту 6 скликання. Для того, щоб завтра його провести, потрібно зібрати 150 підписів народних депутатів України, передати їх тимчасовій президії. Цих підписів не зібрано. Відтак проводити сесійне засідання немає підстав. Його ініціюють помаранчеві сили для створення коаліції, однак усіх підписів для її створення також немає. Відтак немає і сенсу приходити на завтрашнє сесійне засідання. Якщо би БЮТ та НУНС офіційно оприлюднили усі підписи про створення коаліції, то наша політична сила готова прийти у Раду для її створення. Тому спочатку потрібно створити коаліцію, а тоді вже і говорити про проведення сесії», — сказав Тарас Чорновіл.
Нагадаємо, БЮТ та НУ—НС заявили, що завтра мають намір прийти на чергове пленарне засідання Верховної Ради України 6 скликання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ