Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарас Чорновіл розцінює прохання Тимошенко як некоректне

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл, котрий виступає співавтором законопроекту від Партії регіонів «Про опозицію в Україні», вважає аналогічний законопроект БЮТу неадекватним.
 «Ідея «тіньового уряду» новітнього часу належить не Юлії Тимошенко, а Партії регіонів. Та у нашому законопроекті про опозицію ми чітко виписали необхідність існування «тіньового Кабміну», щоб він мав організаційне забезпечення і впливав, принаймні, як дорадча структура.  Натомість Юлія Тимошенко запропонувала якийсь абсолютно неадекватний законопроект про опозицію, у якому виписані речі, що не в'яжуться не те, що з законодавством, але і з Конституцією», - наголошує Тарас Чорновіл.
 Чорновіл також обурюється, що Тимошенко вимагає, щоб «тіньовий уряд» у кадровому забезпеченні був таким же, як і реальний Кабмін, та щоб у його працівників зарплати були рівними з офіційними зарплатами в офіційному Кабміні: «На це потрібні сотні мільйонів гривень. Це виглядає, щонайменше, некоректно»
 Тарас Чорновіл розповідає, що зараз працює робоча група над узгодженням кінцевого варіанту закону «Про опозицію в Україні» і узгодження остаточної редакції закону заплановано на 3 жовтня, - передає прес-служба Партії регіонів.
 «Крім цього в законопроекті БЮТ опозиція може 3/4 свого складу «ветувати» будь-які рішення офіційного Кабінету міністрів. А це - абсурд, повне порушення Конституції і норм про розподіл влади. Цього не може і не має права робити ні коаліція, ні навіть Президент», - наголошує Чорновіл. – «Ми нормально працюємо в робочій групі, знайшли спільну мову. Ми домовилися, що «тіньовий Кабмін» створюється, працює, його роботу забезпечує апарат, секретаріат. Ми знаходимо спільну мову з представниками БЮТ. Але, от чи погодиться на це Тимошенко? – сказати важко»
 Чорновіл зауважує, що в нього складається враження, що для Тимошенко головними є два пункти, про які зазначалося вище: «Багатомільйонні витрати на «тіньовий уряд» і можливість блокувати будь-які рішення офіційного уряду»
 Натомість, соратник Юлію Тимошенко Андрій Шкіль на прохання кореспондента «Гал-info» прокоментувати звинувачення Чорновола зазначив: «Повірте, я вже стомився коментувати заяви Тараса Чорновола. Хочу наголосити лише на тому, що він заради красного слівця готовий будь-кого обізвати. І саме Тарас Чорновіл є неадекватною людиною у своїх висловлюваннях».
  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ