Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарас Чорновіл впевнений, що на закон, за який він проголосував, буде накладено вето Президента

„Наша фракція Регіонів голосувала за закон про компенсацію вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР із певними застереженнями, однак на цей законопроект, найшвидше, буде накладено вето Президента”, – повідомив у коментарі „Гал-info” депутат Верховної Ради України, член фракції Регіонів Тарас Чорновіл.
„Наша фракція Регіонів голосувала за закон про компенсацію вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР із певними застереженнями, однак на цей законопроект, найшвидше, буде накладено вето Президента”, – повідомив у коментарі „Гал-info” депутат Верховної Ради України, член фракції Регіонів Тарас Чорновіл. Він зазначив, що, зокрема, їх застереження стосуються тієї частини законопроекту, де йдеться про те, що заощадження компенсуватимуться за рахунок коштів від приватизації об’єктів як загальнодержавної, так і комунальної власності.
Натомість прийняття цього Закону є популізмом, оскільки об’єктів комунальної власності майже не залишилось, – заявив «Гал-info» експерт з питань місцевого самоврядування Петро Мавко. До того ж те майно, яке є в комунальній власності у сотні, а то й в тисячі разів дешевше від майна, що є в загальнодержавній власності. Щодо надходжень коштів від приватизації земельних ділянок, то, на думку експерта, це лише посилить тінізацію цієї сфери. Справа у тому, що аукціони з продажу земельних ділянок проводяться переважно у великих містах, та й то далеко не у всіх: „Наприклад, недавно в Одесі провели перший з 1917 року аукціон землі”. Якщо говорити про маленькі міста, то аукціони там переважно не проводяться з причини відсутності попиту: „Мені відомо багато випадків, коли аукціон в маленькому містечку доводилось відміняти через відсутність заявок на нього”. Єдиним же способом приватизації землі у маленьких містечках є викуп землі під приватизованими об’єктами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ