Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тарас Гаталяк назвав сьогоднішнє обговорення проблем збереження історико-архітектурної спадщини Львова «імітацією співпраці влади та громадськості»

Сьогодні, 6 листопада 2006 року, у Львівському прес-клубі реформ відбулося засідання «круглого столу» на тему «Збереження історико-архітектурної спадщини Львова, діалог громади та влади. Соціально-політичні та виробничо-технологічні проблеми в галузі охорони культурної спадщини міста Львова», яке координатор ГМ «Опора» Тарас Гаталяк назвав імітацією співпраці влади та громадськості.
«Все, про що ми говоримо, залишається на словах, а не у виконанні. З боку влади немає прислуховування до порад фахівців», — наголосив Тарас Гаталяк.
 Під час «круглого столу» учасники обговорили проблемні питання, що існують довкола збереження історико-архітектурної спадщини Львова, зокрема: недостатня поінформованість громадськості про цінність історичної спадщини міста, і, як наслідок, громадськість правильно не оцінює історичну, архітектурну спадщину, і відповідно не сприяє на практиці її охороні; недостатня інформаційна відкритість реставраційних та ремонтних робіт, що здійснюються та плануються до виконання у межах історичного ареалу міста; відсутність стратегії охорони культурної спадщини, як складової частини сталого розвитку Львова.
Серед виробничо-технологічних проблем можна назвати проблеми, пов’язані з економічними чинниками і полягають у відсутності необхідного обладнання та інструментів, які забезпечують використання прогресивних технологій і матеріалів у галузі ремонту та реставрації пам’яток; відсутність кваліфікованих кадрів для виконання реставраційних робіт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ