Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тарас Гаталяк просить Президента України захистити його від протиправного силового тиску

Директор поліграфічного підприємства „Папуга” Тарас Гаталяк, якого 2004 року було звинувачено у друкуванні фальшивих молдавських лей в особливо великих розмірах, звернувся з відкритим листом до Президента України Віктора Ющенка з проханням допомогти у повному та всебічному розслідуванні цієї справи. Про це він заявив сьогодні, 9 березня, під час прес-конференції у Львові.
Тарас Гаталяк стверджує, що кримінальна справа, порушена проти нього Одеським СБУ, була повністю сфальшованою на замовлення старої влади, а також російських і молдавських спецслужб. Зізнатися ж у злочині, якого не вчиняв, його змусили офіцери одеського СБУ та представники молдавської Служби безпеки. Хоча, за словами Тараса Гаталяка, під час судового розгляду не було здобуто жодних доказів його причетності до фальшування молдавських грошей, як і не знайдено жодної фальшивої купюри, 13 грудня 2005 року Малиновський суд Одеси таки виніс вирок за статтею Кримінального Кодексу „службова недбалість” і присудив Тарасові Гаталяку 3 роки умовно.
Вже понад два місяці Тарас Гаталяк не може отримати вирок суду, а після того, як він подав на апеляцію, на нього розпочався тиск з боку прокуратури та судді з вимогою забрати апеляційну скаргу. За його словами, справа, у якій його звинувачують, була широкомасштабною міжнародною провокацією, яка мала на меті залякати прихильників тодішньої опозиції; підірвати імідж України, роздувши на Євросаміті в Софії скандал щодо друку у Львові фальшивих іноземних купюр; роздути міжнародний скандал довкола Придністров’я і зробити опозиційного кандидата в Президенти Молдови Юріє Рошка основним замовником фальшивих лей. А однією з жертв цієї провокації став Тарас Гаталяк, оскільки його фірма друкувала під час президентської кампанії агітаційні матеріали опозиційного тоді кандидата Віктора Ющенка. Тарас Гаталяк відмовився назвати прізвища осіб, яких підозрює у вчиненні провокації і фальсифікації проти нього кримінальної справи, проте зазначив, що він неодноразово вказував на цих людей правоохоронним органам. Він також звертався до голови СБУ, заступника Генерального прокурора, міністра МВС з інформацією (зокрема, про правопорушення працівників правоохоронних органів), яка стала відома йому під час власного розслідування цієї справи, проте жодних заходів вжито не було.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ