Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тараса Тершовчина випустять з-під варти під заставу в 50 тисяч гривень

Колишнього міського голову Самбора Тараса Тершовчина випустять з-під варти. Таке рішення постановив сьогодні, 21 червня, Залізничний районний суд міста Львова, змінивши Тершовчину запобіжний захід з утримання під вартою на грошову заставу. Клопотання про це подавали адвокати Тершовчина ще на початку судового розгляду. Зважаючи на висновок судово-медичої експертизи та важкий фізичний стан підсудного, з огляду на який немає змоги слухати справу суддя задовільнив клопотання.
Щоправда, розмір застави суддя визначив суттєво більший, ніж просив адвокат підсудного. Замість 17-20 тисяч, як було заявлено в клопотанні дружини Тараса Тершовчина Антоніни Тершовчин, яка виступила заставодавцем, доведеться сплатити 50 000 гривень.
Потерпілим та їх адвокату Наталі Крісман, які категорично заперечували проти задоволення клопотання, аргументуючи це тим, що хвороби, які зазначені в медичному висновку, можна лікувати і без зміни запобіжного заходу, помістивши Тершовчина в обласну клінічну лікарню під охорону, суддя Ігор Ганич пояснив: суд не виправдав і не засудив Тараса Тершовчина, а лише надав йому можливість підлікуватися, щоб була змога слухати справу далі. У разі якщо Тарас Тершовчин порушить умови застави, зокрема, якщо потерпілі будуть скаржитися на будь-який тиск з його боку, підсудного повернуть під варту, а суму застави буде звернено в дохід держави.
Потерпілій Оксані Сороці, яка одразу в залі суду звернулась із клопотанням про особисту охорону, суддя порадив наразі звернутися до райвідділу міліції, пообіцявши в разі її подальших обґрунтованих звернень вжити необхідних заходів.
Дату наступного судового засідання буде визначено орієнтовно за два тижні, оскільки наразі невідомо, скільки часу знадобиться на лікування Тараса Тершовчина.
Нагадаємо, що Тарас Тершовчин перебував під вартою з 4 серпня 2005 року. Йому інкримінують отримання та вимагання хабара, а також зловживання владою або службовим становищем. Покарання за найтяжчий з цих злочинів, згідно з Кримінальним Кодексом України, може становити від восьми до дванадцяти років позбавлення волі. Судове слухання кримінальної справи розпочалося 7 квітня у Залізничному районному суді Львова. За клопотанням підсудного справу розглядає суддя одноособово, її слухає суддя Ігор Ганич.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ