Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарасюк продовжує виконувати обов’язки міністра закордонних справ – Іван Крулько

«Борис Тарасюк продовжуватиме виконувати обов‘язки міністра закордонних справ, оскільки ухвала Шевченківського районного суду залишається в силі, не зважаючи на вчорашнє судове засідання», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив керівник секретаріату партії Народний рух України і представник Бориса Тарасюка в суді Іван Крулько.

«Вчора, 11 грудня, відбулося судове засідання, на якому розглядалась справа по суті за адміністративним позовом Бориса Тарасюка, який просить суд визнати постанову Верховної Ради від 1 грудня незаконною. Вчора суд встановив осіб, які брали участь у справі, і фактично розпочав розгляд справи по суті. Представник відповідача, Верховної Ради, абсолютно необґрунтовано намагався оголосити відвід головуючому судді. Але суд відмовив у задоволенні цього клопотання. Одразу після цього суд призупинив провадження по справі. Фактично це є перерва у судовому засіданні, яка оголошена судом до розгляду в Апеляційному суді скарги Верховної Ради України на ухвалу Шевченківського районного суду про призупинення постанови Верховної Ради від 1 грудня 2006 року», – зазначає Іван Крулько.
«На нинішній день немає технічної можливості розглядати цю справу далі. У відповідності до Кодексу адміністративного судочинства справа повинна повністю бути направлена до Апеляційного суду. Виникає питання, а яким чином розглядати справу Шевченківському суду – по ксерокопіях, якщо оригінал він направляє до Апеляційного суду. З цієї точки зору суд можна зрозуміти», – додає представник Тарасюка в суді.
«Ми обов‘язково братимемо активну участь у продовженні розгляду цієї скарги Верховної Ради. В нас існує правова позиція з цього приводу, є підготовлені заперечення проти апеляційної скарги у встановленому порядку. Ми будемо відстоювати свої права, бо в даному випадку закон і право на боці мого довірителя Бориса Тарасюка, який абсолютно правомірно, маючи конкретні підстави, просить суд скасувати незаконне рішення Верховної Ради щодо його звільнення з посади закордонних справ», – зазначає Іван Крулько.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ