Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тариф на перевезення запропонований перевізниками Львова в сумі 1,5 грн. є економічно необґрунтованим -- Тетяна Мельник

Тариф на перевезення запропонований перевізниками Львова в сумі 1,5 грн. є економічно необґрунтованим. Про це в коментарі «Гал-info» заявила начальник другого відділу (відділ досліджень та розслідувань порушень антимонопольного законодавства) Регіонального відділення АМКУ у Львівській області Тетяна Мельник.
«Асоціація перевізників подала нам свої обґрунтування підняття тарифів на перевезення з 1 грн. до 1,5 грн. Ми, дослідивши їх прийшли до висновку що воно є невідповідними, і економічно необґрунтованим, оскільки подане обґрунтування, що спиралось на такі показники зокрема як пасажиропотоки та прибутковість підприємств не відповідає дійсності. Зокрема перевізники у своєму обґрунтуванні вказували кількість пасажирів пасажиро потоку, що відповідає паспорту, але не відповідає реальності. Відповідно було занижено прибутковість підприємств», -- зазначила Мельник.
Щодо того чи визнає РВ АМКУ у Львівській області узгодженими діями, іншими словами змовою на ринку перевезень підвищення тарифів на проїзд перевізниками, то Мельник зазначила що визнає, у тому випадку, якщо перевізники одномоментно і на однакову цифру піднімуть тариф за перевезення. «Якщо так відбудеться то тоді це кваліфікуватиметься як узгоджені дії, після чого АМКУ оштрафує перевізників, а після того надасть дозвіл на узгоджені дії. Інший варіант, якщо перевізники звернуться до нас до підняття цін на проїзд, щоб ми надали їм такий дозвіл. Але оскільки це соціальна сфера, то погодження на підвищення тарифів має дати міська влада», -- зазначила Мельник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ