Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тариф на водопостачання 2,39 грн за один кубічний метр води, який планує ввести ЛКП «Львівводоканал», вже є збитковим – Алла Никитюк

Тариф на водопостачання 2,39 грн за один кубічний метр води, який  планує ввести ЛКП «Львівводоканал», є збитковим, оскільки, згідно з проектом держбюджету на 2007 рік,  збільшується мінімальна заробітна плата, виплати в Пенсійний фонд, податкові збори  з нового року збільшуються. Про це сьогодні, 21 листопада, під час прес-конференції розповіла начальник планово-економічного відділу ЛКП «Львівводоканал» Алла Никитюк.
Як вона зазначила: «Нові тарифи вводити вже немає сенсу. Після всіх виплат, згідно з проектом держбюджету на 2007 рік, їх потрібно буде збільшити ще на 10%».
«Тарифи, які ми затверджуємо, через два-три місяці стають збитковими, тому ідеальним варіантом було б проводити автоматичну  індексацію вартості  змінних, а це  в основному вартість електроенергії і тарифів на водопостачання. На сьогодні таким шляхом пішли Рівне і Запоріжжя», – зазначив директор ЛКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.
На сьогодні Львів займає 18-те місце серед 26 міст України за вартістю води. Зокрема, нові тарифи на водопостачання в містах України коливаються у межах 2,60-3,00 грн за 1 кубічний метр води. На сьогодні львів’яни отримують воду по 1,84 грн за метр  кубічний.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ