Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тарифи на тепло потрібно змінювати, та зміни мають бути економічно обґрунтованими

Сьогодні у приміщенні Галицької райадміністрації відбулися громадські слухання, на яких розглядалось питання впорядкування тарифів на теплову енергію. В обговоренні взяли участь представники управлінь міської ради, обох теплопостачальних підприємств міста, львівських комунальних підприємств, ЖЕКів та профспілок, Державної інспекції контролю за цінами та Антимонопольного комітету.
Начальник відділу економіки управління інженерного господарства Зеновія Лаба зазначила, що причиною підвищення тарифів є те, що чинні тарифи для організацій не покривають витрат на виробництво електроенергії. Причинами цього є підвищення ціни на природний газ, яка в структурі пропонованих тарифів займає 70%. Серед інших причин – інфляційні процеси, збільшення мінімальної зарплати і збільшення цін на паливно-мастильні матеріали. Зеновія Лаба пропонує запровадити двоставковий тариф згідно з відповідною Постановою КМУ. Тариф на опалення повинен складатися з двох частин – річна вартість теплового навантаження та вартість однієї гігакалорії тепла, яку оплачують в опалювальний сезон.

За словами заступника директора „Львівтеплоенерго” Володимира Жирова, якщо тарифи не підняти, то збитки підприємства становитимуть 100 млн, і місто не зможе вступити в опалювальний сезон. На його думку, слід збалансувати ситуацію. Загалом всі учасники громадських слухань згідні з тим, що тарифи треба змінювати, але їх розрахунок повинен бути економічно обґрунтований.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ