Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тарифи на теплопостачання не знижували, коли вартість долара була 4.50, натомість говорять про підвищення тарифів зараз – Олекса Гудима

Про зміни нарахування тарифів, які здійснюються відповідно до курсу долара, заговорили лише після того, як курс долара виріс, тобто ціна на газ зросла. А до того моменту, коли вартість долара була 4.50 тарифи на теплопостачання не зменшували. Про це сьогодні, 3 листопада, у коментарі „Гал-info” повідомив радник прем’єр-міністра України з енергетичних питань Олекса Гудима.
З приводу нарахування тарифів на газ відповідно до курсу долара, про які сьогодні під час прес-конференції повідомив директор ЛКП „Львівтеплоенерго” Богдан Кіт, то Олеса Гудима зазначив, що питання з ціною на газ є дійсно проблематичним, сплачувати доведеться з державного бюджету, міських бюджетів, а також усім громадянам України. „Проте директор ЛКП „Львівтеплоенерго” не заявляв про нарахування тарифів на газ відповідно до курсу долара, коли долар був 4.50 і тарифи мали б бути знижені, відтак різниця осіла в його кишені”, - наголосив Олекса Гудима. А зараз, на думку Олекси Гудими, директор ЛКП „Львівтеплоенерго” має компенсувати різницю з власної кишені з огляду на ріст долара.
„Якщо постанова про затвердження Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води не відповідатиме дійсності на ринку газу, то на наступний тиждень при перегляді проекту бюджету на 2009 рік розглянуть питання про збільшення дотацій для компенсації тарифів курсової різниці долара, які закуповує НАК „Нафтогаз України” для закупівлі газу”, - розповів Олекса Гудима і додав, що уряд повинен збільшувати тарифи на теплопостачання для населення, бо не має достатніх коштів на його дотування, тому дана постанова є вимушеною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ