Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарифи на житло та водопостачання на Львівщині в 1,5 раза завищені — Сергій Компанієць

Тарифи на житло та водопостачання на Львівщині у 1,5 рази вищі, ніж в цілому по Україні — заявив 15 лютого на прес-конференції член міського комітету Соціалістичної партії України Сергій Компанієць. За його словами, тарифи на житловокомунальні послуги, які 5 жовтня 2005 року встановив виконком, є нелегітимними, адже на той момент діяльність виконавчого комітету міської ради була призупинена, а новий склад виконкому затвердили 11 жовтня. Отож, як зазначив Сергій Коломієць, до з’ясування у судовому порядку законними чи незаконними є тарифи, встановлені фактично нелегітимним виконкомом, львів’яни мають право тимчасово не платити за комунальні послуги.
Як переконаний Сергій Компанієць, сьогодні у Львові мали б діяти тарифи, які міськвиконком встановив ще в лютому 2003 року. Таким чином, мешканці Львова за 1 куб. метр води мали б платити 1,15 грн, а не 1,84 грн, як вони змушені платити зараз. За житло ж львів’яни мали б платити 30 коп. за 1 кв. метр, як було встановлено у 2003 році. В той час як на сьогодні діє базовий тариф 90, 6 коп за 1 кв. метр.
Як додав же перший секретар ЛКО СПУ Віктор Савченко, тарифи на компослуги у Львові встановлюються дуже односторонньо — гроші за надані послуги від мешканців вимагають, в той час як за якістю наданих послуг ніхто не стежить. Отож, на його думку, має бути встановлений громадський контроль за встановленням тарифів та запроваджені постійні громадські слухання з цього приводу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ