Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

Театр ім. Леся Курбаса може отримати 2,5 млн грн на капремонт приміщення

У бюджеті розвитку міста для галузі культури передбачено 33 млн 071 тис. грн, які будуть розподілені між театрами, бібліотеками, музеями, філармонією, палацами і будинками культури, а також школами естетичного виховання дітей міста Львова, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Отже, близько 2 млн 500 тис. грн закладено для капітального ремонту приміщень Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, що на вул. Леся Курбаса, 3. Трошки менше - приблизно 1 млн 150 тис. грн – на капітальний ремонт даху Львівського драматичного театру імені Лесі Українки на вул. Городоцькій, 36, ще 900 тис. грн – на капітальний ремонт отримає Перший український театр для дітей та юнацтва, який знаходиться на вул. Академіка А. Гнатюка, 11. Дещо менше, 250 тис. грн, передбачено на виготовлення проектно-кошторисної документації на заміну системи опалення адміністративної частини приміщень Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки на вул. Городоцькій, 36.

Окрім цього, пропонують виділити 500 тис. грн для придбання обладнання та реквізиту для театрів. А також близько 500 тис. грн пропонують виділити для капітального ремонту приміщень муніципального хору "Гомін" на вул. С. Петлюри, 36.

Для капітальних ремонтів Народних домів міста Львова виділять більше 1 млн 500 тис. грн.

Приблизно по 1 млн 500 тис. грн отримають для капітального ремонту бібліотеки філій ЦБС для дітей м. Львова та філії ЦБС для дорослих м. Львова. 1 млн грн - передбачено на капітальний ремонт приміщень медіатеки "Cихів" на вул. Червоної Калини, 58. Дещо менше отримають на капітальний ремонт: медіатека «Рясне» на вул. Т. Шевченка, 350, бібліотеки-філії № 17 на вул. Городоцькій, 285, та інших. На реконструкцію системи опалення бібліотеки філії № 5 на вул. Шота Руставелі, 8 заплановано виділити 300 тис. грн. А також планують виділити кошти на придбання книг для поновлення бібліотечних фондів та придбання оргтехніки, комп'ютерів та меблів.

Більше 4 млн 500 тис. грн передбачено для спорудження візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові на вул. Чернеча Гора, 1. Дещо менше 1 млн грн передбачено для облаштування експозиційної частини меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору" на просп. В. Чорновола, 45. А також 1 млн. грн. заплановано виділити для придбання оргтехніки, меблів та обладнання для музеїв. Більше 500 тис. грн нададуть для виготовлення проектно-кошторисної документації на спорудження візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові на вул. Чернеча Гора, 1, а також для його капітальний ремонту центральної алеї та реконструкція адмінкорпусу з метою збільшення площ фондосховищ Музею народної архітектури та побуту на вул. Чернеча Гора, 1.

Для шкіл естетичного виховання дітей міста Львова передбачено близько 2 млн. 500 тис. грн, які розподілять між капітальними ремонтами, придбанням музичних інструментів та придбанням  оргтехніки, меблів та обладнання.

2 млн 500 тис. грн. планують виділити на реконструкцію спортивного комплексу «Юність».

Нагадаємо, бюджет розвитку 2016 року прийнято на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Зараз тривають його обговорення з різними середовищами. Відтак, проект бюджету розвитку буде винесено на розгляд сесії міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ