Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Театр імені Леся Курбаса святкує присудження Шевченківської премії

Творчий колектив Львівського молодіжного театру ім. Леся Курбаса 5 березня святкуватиме присудження театру Національної премії України ім.Тараса Шевченка — повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської міської ради. Цю високу державну нагороду колектив театру отримав за постановку вистав за творами Платона, Сковороди та Стуса за режисурою Володимира Кучинського, в яких майстерно зіграли актори Наталка Половинка, Олег Стефан та Андрій Водічев.
Львівський молодіжний театр ім. Л. Курбаса створено 1988 році. За короткий період роботи театр здобув численні гран-прі та нагороди за кращу режисуру, акторську майстерність на міжнародних фестивалях: «Золотий Лев», Україна (1989, 1994, 2000), «Чехівський фестиваль», Москва (1996), «Слов’янський вінець», Москва (1997), «Сібіу», Румунія (1998), «Контакт», Польща (1998), «Бутрінті», Албанія (2001), «Стобі», Македонія (2002) та інших.
Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, у рамках святкування 750-річчя Львова театр імені Леся Курбаса незабаром покаже у Харкові ретроспективу своїх вистав за останніх п’ять років, серед яких – постановки за Григорієм Сковородою, Платоном, драматургією із творів Василя Стуса, які не тільки набули визнання глядацької аудиторії та мистецької критики України, але й були позитивно прийняті  глядачами багатьох країн Західної та Східної Європи, Африки, Америки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ