Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театральний фестиваль «ДРАБИНА» почнеться у Львові наступного тижня

«Відчувати і думати». Саме під таким гаслом відбуватиметься з 25 до 28 листопада 2010 року у Львові фестиваль «ДРАБИНА». «Драбина-2010» – це фестиваль-розмова, фестиваль-дискусія, який прагне сформувати широкий простір для спілкування про сучасний театр, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Участь у цьогорічній «Драбині» братимуть близько 30 театрів, драматургів, режисерів і критиків з усієї України, а також Польщі, Білорусі, Росії, Литви, Німеччини та Лівії. Різні з точки зору режисури, форм сценічного самовираження, використання нових технологій і класичних підходів, театри-учасники «Драбини» продемонструють своє унікальне бачення сучасного світу і мистецтва протягом чотирьох фестивальних днів.

Спеціальними гостями на цьогорічному фестивалі будуть добре відомі театри, які творять обличчя сучасного українського і польського театру. Це польський театр «Zielony Wiatrak» (Гданськ) з авторською постановкою «Хмародери», театр «Вільна сцена» (Київ) з постановкою за п’єсою сучасного французького драматурга Бернара-Марі Кольтеса «Роберто Зукко» і Творча майстерня «Театр у кошику» (Львів) зі своєю відомою моновиставою «Річард після Річарда».ї

Особливим гостем «Драбини» стане відомий німецький драматург Мартін Гекманнс. Він проведе два майстер-класи для молодих українських режисерів та драматургів. Глядачі матимуть змогу поспілкуватися із драматургом під час творчої зустрічі та почути його п’єсу «Коли у світ з’являється людина», спеціально для фестивалю перекладену на українську мову Христиною Назаркевич.

Приїзд Мартіна Гекманнса є частиною проекту «Сучасна німецькомовна драматургія» реалізованого спільно з Гете-Інститутом в Україні. У рамках проекту прозвучать також читання нових німецьких та швейцарських п’єс.

Окрім того, на відвідувачів «Драбини» чекають: презентація найбільшого всеукраїнського театрального порталу-мережі «atheatre.com.ua – український театральний простір», читання п’єс Самюеля Бекета (переклади Л. Грицюка), творча зустріч і презентація книги «Форми» українсько-німецького драматурга Павла Ар’є, круглий стіл «Відчувати і розуміти. Що таке сучасна українська театральна критика?», VI Театралізовані літературні читання «Пожежна Драбина: fashion-вірш», презентація незалежного театрального журналу «Коза», проект «Захід» – виступи львівських та івано-франківських аматорських театрів із обговоренням.

Довідка:

Всі акції фестивалю відбуватимуться у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3), Духовному театрі «Воскресіння» (пл. Ген. Григоренка, 5), Муніципальному театрі (вул. Городоцька, 36), Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6), МО «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35), книгарні «Є» (пр. Свободи, 6).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ