Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Технічний директор концерну РРТ Сергій Семерей розповів про запуск цифрової телемережі МХ-7

Схоже, що нарешті в цьому році процес запуску загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7 зрушився з місця. Як буде працювати мережа MX-7, якими будуть її технічні параметри та коли закінчиться будівництво?
Технічний директор концерну РРТ Сергій Семерей

Як повідомив в інтерв'ю Mediasat технічний директор концерну РРТ Сергій Семерей, пів року для старту МХ-7 досить реальний термін.

"Якщо ми встигнемо провести висотні роботи, то рубильник включиться через пів року. Починаємо як тільки отримаємо фінансування. Гроші повинні бути приблизно через два місяці, тобто в липні. Якщо все буде за планом, пройдуть конкурси та постачальники все завезуть, звичайно, встигнемо.

Все, що залежить від нас і на що вистачає власного ресурсу, наприклад, підготовчі роботи, будемо робити не чекаючи грошей.

Можливо, ми будемо закуповувати обладнання у різних постачальників: наприклад, передавачі меншої потужності буде поставляти один виробник, більшою - інший. Але все одно для виробництва такої кількості передавачів потрібно шість місяців. Швидше жоден відомий виробник не зробить.

Те ж саме - з передавальними антенами. Ми плануємо замінити близько 90% антен на нові. Вони теж виробляються під замовлення приблизно в ті ж терміни", - зокрема зазначив Сергій Семерей.

Він додав, що будівництво МХ-7 розпочнеться з обласних центрів і великих міст. Головне - отримати фінансування, закупити обладнання і встигнути запустити передавачі середньої й великої потужності до кінця року, забезпечивши доступ до мультиплекса більшості населення.

Нагадаємо, згідно з рішенням РНБО Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором – Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що перебуває в управлінні Адміністрації Держслужби спецзв'язку, загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

На ці потреби, за даними документа, уряд має перебачити залучення коштів в обсязі 490,0 млн грн під державні гарантії.

Очікується, що завдяки новій телемережі МХ-7 українці з найвіддаленіших регіонів держави зможуть отримувати якісний сигнал телевізійних та радіоканалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ