Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Технопарк ЛЗТА” не руйнує будинок на площі Соборній, 15, а відновлює його, - Юрій Ситник

Голова ради товариства ЗАТ „Технопарк ЛЗТА” Юрій Ситник переконаний що технопарк не руйнує будинок на площі Соборній, 15 у центрі міста, а відновлює його, – про це він заявив сьогодні, 31 жовтня, під час прес-конференції.
„Частину будівлі за адресою площа Соборна, 15 компанія „Технопарк ЛЗТА” взяла в оренду у квітні 2006 року для усунення аварійного стану та створення торговельно-офісного центру, – розповів Юрій Ситник. – Проте цей будинок було визнано гостроаварійним ще у 2002 році, і частину мешканців відселено. Умовою надання його в оренду було усунення гостроаварійного стану та доручення коштами у відселенні мешканців. Наше підприємство розробило проектно-кошторисну документацію, усунуло гостроаварійний стан”.
За словами Юрія Ситника, умови проживання у цьому будинку жахливі і, незважаючи на усунення гостроаварійного стану, загроза мешканцям і далі існує: „Заміна аварійного житла на повноцінне вимагає чіткої координації наших дій та дій органів місцевого самоврядування, оскільки законодавчо ця проблема не врегульована.” Як зазначив Юрій Ситник, його підприємство виступило з ініціативою позбавити будинок на площі Соборній, 15 статусу пам’ятки архітектури, оскільки цей будинок постійно перебуває в гостроаварійному стані, не зважаючи на проведення відновних та реставраційних робіт, оскільки «ґрунт, на якому стоїть цей будинок, є несприятливим».
Нещодавно під час прес-конференції у Львові координатор Громадського форуму Олег Мацех виступив проти вилучення з переліку архітектурних пам’яток будинків 14 та 15 на площі Соборній. Він наполіг на узаконенні їх демонтажу та реорганізації управління охорони історичного середовища Львівської міськради та відставки його начальника Андрія Левика.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ