Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" будуть 24 липня

Телефонна розмова лідерів країн "нормандської четвірки" за участю президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться 24 липня, - УНІАН.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи сказав спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі в ТКГ Мартін Сайдік.

"(На засіданні) підгрупи з безпеки було відзначено, що завдяки "хлібному перемир'ю", про яке Тристороння контактна група заявила 21 червня, кількість обстрілів скоротилася. Однак, СММ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню в основному в так званих гарячих точках поблизу населених пунктів Попасна, Первомайськ, Маріуполь, Світлодарськ та в трикутнику Авдіївка, Ясинувата і Донецький аеропорт", - заявив Сайдик.

"Учасники робочої групи також обговорили питання захисту життєвоважливих об'єктів інфраструктури. Сторони висловили готовність створити зони безпеки навколо насосної станції Василівка та Донецької фільтрувальної станції", - сказав представник ОБСЄ.

"Також відбулася дискусія про розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської. У цьому зв'язку я хочу висловити свою щиру надію на позитивні рішення у переддень телеконференції лідерів "нормандської четвірки" 24 липня", - додав він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ