Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Телефони соціальних служб Львова обривають «обкрадені» матері: «Сволочі, де гроші?»

Держказначейство заборгувало Львову на державні соціальні виплати 13,9 млн грн. Загалом це виплати по дев’яти видах допомог, якими користуються 39 тис. мешканців Львова. Про це сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Лесюк.

За її словами, гроші з Держбюджету не надходять. Відтак чимало львів’ян не можуть отримати державної соціальної допомоги за січень. Передусім це діти-інваліди, інваліди, жінки, що народили, матері, що доглядають за дитиною до 3-х років, опікуни дітей-сиріт, для яких державна допомога – це єдині кошти, на які люди виживають. Так, станом на 26 січня борг щодо одноразової допомоги при народженні дитини становить 10,8 млн грн – понад 10 тис. матерів Львова не отримають цих коштів; борг щодо допомоги за догляд за дитиною до досягнення нею 3-річного віку – 3,1 млн грн (це 3 100 матерів).

Ольга Лесюк каже, що телефони її управління буквально обривають обурені люди з питанням, коли будуть гроші.

Разом з тим провини Львівської міської ради тут немає, зазначив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук. «Натомість більшість людей вважають, що міська рада – сволочі», – додав він.

Крім цього, наголосила Ольга Лесюк, торік не відбулося централізованої проплати за субсидії. Це понад 5 млн грн. Обіцянки перерахувати ці кошти наприкінці року також не виконано.

Олег Іщук повідомив, що міський голова Львова А. Садовий кожного тижня у Києві порушує ці питання перед усіма відповідними інстанціями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ