Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Телеканалу "Інтер" призначили перевірку за трансляцію фільмів із забороненими в Україні акторами

15 липня Національна рада призначила телеканалу «Інтер» – ПрАТ «Телеканал «Інтер» – позапланову безвиїзну перевірку через демонстрацію фільмів за участі артистів, котрих внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це інформує Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Під час проведеного Національною радою моніторингу 28, 29, 30 червня, а також 1, 3 – 7, 10 – 11 липня цього року в ефірі ліцензіата було помічено 11 радянських кінострічок, показ яких на території України недопустимий. Ідеться про такі фільми, як «Карнавал», «Пірати ХХ століття», «Огарьова, 6», «Сім наречених єфрейтора Збруєва», «Любов і голуби», «Москва сльозам не вірить», «Собаче серце», «Маленька Віра», «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Гараж» і «Службовий роман». Серед їх учасників (акторів, режисерів тощо) є особи, яких на державному рівні визнано такими, що створюють загрозу національній безпеці.

Зазначений факт свідчить про ознаки порушень абзацу десятого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Ці законодавчі положення встановлюють заборону на трансляцію аудіовізуальних творів за участі осіб із Переліку і вимагають від телерадіоорганізації дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Отже, за рішенням Національної ради діяльність ПрАТ «Телеканал «Інтер» буде перевірено у період із 30 липня по 13 серпня. Для проведення перевірки мовник повинен надати регуляторові визначені рішенням документи і матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ