Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Теодор Гудзяк розказав про «невтішну спадщину», яка дісталася йому від Сергія Уварова

Міський голова Винник Теодор Гудзяк прозвітував за перші сто днів керівництва містом. Як заявив Теодор Гудзяк сьогодні, 30 серпня, на прес-конференції, після приходу до влади він зіткнувся з низкою проблем, які залишилися від попереднього міського голови Винник Сергія Уварова. Серед них, зокрема: борги, махінації з продажем землі, проблеми із кладовищем та каналізаційною системою.
 «Коли я приступив до виконання своїх обов’язків, борги за електроенергію Винник становили близько 200 тис. грн, а за воду – понад 50 тис. грн. «Львівенерго» навіть хотіло виключати у Винниках електроенергію, нам довелося докласти чималих зусиль, щоб домовитися про реструктуризацію боргу на п’ять років, щоб щомісяця сплачувати по 2 тис. грн», — наголосив Теодор Гудзяк.
 Перед початком осінньо-зимового періоду, за словами міського голови Винник, однією із найбільших проблем для міста є те, що у Винниках порушена водопровідна система і під час затяжних дощів нижню частину міста  майже завжди затоплює.
 «Зараз ми плануємо якнайшвидше добудувати каналізаційно-насосну станцію, будівництво якої почалося ще два роки тому і близько 80% коштів уже освоєно, однак зараз вона обслуговує лише 20% мешканців міста», — зазначив Теодор Гудзяк.
 Ще один «невтішний спадок», який дістався новій владі Винник від старого керівництва, — це цвинтар. За словами Теодора Гудзяка, кладовище, яке діє зараз, вже переповнене, а нове кладовище, яке мали б вже відкрити, створене з численними порушеннями санітарних норм. Зараз місто це питання вирішує з обласною санепідемстанцією.
 Крім цього, великою проблемою для Винник є недофінансування міського бюджету, яке особливо поглибилося після закриття Винниківської тютюнової фабрики. Щоб вирішити це питання, Теодор Гудзяк нещодавно провів зустріч із винниківськими бізнесменами, на якій ішлося про можливості співпраці влади і бізнесу на користь міста.
 «Стосунки бізнесу з попередньою владою Винник були не зовсім прозорими, тому мою ініціативу багато бізнесменів спершу сприйняли з насторогою, але нам вдалося нормально поспілкуватися і спільно ми вирішили, що основний пріоритет влада надаватиме розвитку у Винниках місцевого бізнесу, хоча, звичайно, якщо будуть вигідні пропозиції, скажімо, від львівських підприємців, ми їх також обов’язково розглядатимемо», — зазначив Теодор Гудзяк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ