Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тепер і Білорусь розкритикувала український сир

Міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Михайло Русявий розділив занепокоєння Росспоживнагляду з приводу якості поставлених до Росії українських сирів.

"Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони мають відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламенті", - заявив Русявий. Глава відомства наголосив, що в технічних регламентах, які діють в рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних добавок у продуктах харчування, повідомляє Тиждень.

"Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Досить молочного жиру натурального. Мило повинно бути милом, а сир повинен бути сиром", - зазначив міністр.

Як повідомлялося раніше, глава "Росспоживнагляду", головний державний санітарний лікар РФ Гєннадій Оніщєнко заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України».

Прем'єр-міністр Микола Азаров не бачить підстав для обмеження Росією імпорту української молочної продукції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ