Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Теплопостачальні підприємства отримають ліміт газу на січень відповідно до розрахунків за 2006 рік

ДК „Газ України” надіслала лист теплопостачальним підприємствам, в якому  зазначено, що підприємства, які розрахуються за спожитий газ на 70%, отримають 30% ліміту газу на січень; які розрахуються на 80% – отримають 50% ліміту, на 90% – отримають 70% ліміту і за умови 100% проплати за спожитий газ отримають ліміт газу на січень повністю.
„ЛКП „Бориславтеплоенерго”, ЛКП „Червоноград”, БУ №1, БУ №2, БУ №3 і БУ №4 досі не мають виділено ліміту газу на другу декаду грудня і, ймовірно, не матимуть і на третю. Про виділення ліміту газу на січень для цих підприємств на сьогодні навіть не йдеться. Львівські теплопостачальні підприємства отримають ліміти газу відповідно до проплат за 2006 рік.  Газу вистачить всім, лише потрібно за нього вчасно заплатити”, - зазначив “Гал-info” директор Львівської філії  ДК „Газ України” Олег Щудлюк.
Директор МКП „Залізничтеплоенерго” Мирон Терех  розповів  “Гал-info”, що на сьогодні підприємство розрахувалося за газ перед ДК „Газ України” приблизно на 74% і втримає цей показник на кінець року, проте за умови, якщо мешканці краще розраховуватимуться за спожите тепло.
„На сьогодні розрахуватися на 100% за спожитий газ нереально! На сьогодні МКП „Залізничтеплоенерго” заборгувало ДК „Газ України” 5,5 млн грн, а борг споживачів за теплопостачання протягом 2006 року становить 2 млн 700 тис. грн. Щомісяця ми отримуємо в середньому 30-70 тис. грн за тепло, тоді як споживається набагато більше. На кінець року ми прогнозовано будемо мати проплату за газ на рівні 70% і борг 8-8,5 млн грн перед ДК „Газ України”. Як результат, буде виділено дуже малий відсоток ліміту газу на січень, що за умови низької температури може призвести до збільшення споживання газу і як результат  відключення подання гарячої води на свята. Тому ми закликаємо  львів’ян оплатити старі боргу за тепло і не накопичувати нових”, – зазначив Мирон Терех. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ