Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Теракт на російській залізниці: 25 загиблих, 18 пропало безвісти, 96 постраждалих

У МНС Росії підтверджують інформацію про 25 загиблих, 18 зниклих безвісти, 96 постраждало в результаті підриву поїзда "Невський експрес". Рятувальники почали розрізати покручені вагони, щоб переконатися, що під ними нема людей. Стан поранених, за словами глави Мінохоронздоров'я Голікової, погіршується. Зараз вже більше як 40 осіб – важкі. Повідомили Вести.

Вибух стався близько о пів на десяту вечора 27 листопада в районі міста Бологоє. В поїзді перебувало 682 людини: пасажири, провідники і машиністи.

На місці катастрофи працюють слідчі і рятувальники.

За фактом катастрофи "Невського експреса" кримінальну справу порушено за статтями "теракт" і "незаконний обіг вибухових речовин". Про це повідомила офіційний представник Генпрокуратури Марина Гриднєва. Інформації про те, хто стоїть за терактом, у правоохоронних органів поки немає.

Розслідування катастрофи взяв під особистий контроль генпрокурор РФ Юрій Чайка. Він перервав свою відпустку. На місце події для координації робіт оперативних груп виїхав глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін. Опитують свідків, проводять експертизи.

Ліквідацією наслідків катастрофи і наданням допомоги потерпілим і сім'ям загиблих займається урядова комісія. До неї увійшли міністр транспорту Ігор Левітін, голова Міністерства охорони здоров'я Тетяна Голікова, глава МНС Сергій Шойгу, міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв і глава РЖД Володимир Якунін. Очолив комісію перший віце-прем'єр Віктор Зубков.

Тіла загиблих привозять до Твері. У морзі Обласної клінічної лікарні буде проходити процедура упізнання. Спочатку її планували в Бологоє. МНС і РЖД організують доставку родичів.

З Санкт-Петербурга на поїзді, а з Москви з Ленінградського вокзалу поїдуть три автобуси. Рідних загиблих будуть супроводжувати психологи. У Тверь виїжджає і бригада судмедекспертів.

За інформацією голови Міністерства охорони здоров'я Тетяни Голікової, поранених в результаті катастрофи - 96. Вона уточнила характер ушкоджень - переважно механічні травми і переломи. Стан багатьох постраждалих погіршується. На місце аварії направлені бригади медиків, в тому числі з Москви. Найбільш важких готовий прийняти Федеральний медико-біологічний центр. 11 осіб планують відправити літаком МНС до Санкт-Петербурга. Протягом ночі постраждалих привозили в довколишні лікарні Новгородської і Тверської областей.

Близько п'ятисот пасажирів "Невського експреса" пересадили на швидкісний потяг "Сапсан" і доставили в Санкт-Петербург. У будівлі Московського вокзалу на них чекали лікарі і психологи. Серед пасажирів "Невського експреса" були іноземні громадяни, ймовірно, четверо. Можливо, це двоє громадян Фінляндії. У 10-му вагоні - пасажир з індійською прізвищем. МЗС Італії підтвердило, що в поїзді є один італійський постраждалий. Як повідомив радник МЗС Філіппо Ла Роза, "вже зв'язалися з сім'єю потерпілого", ім'я якого він не назвав. "Італієць, який перебував у потязі, отримав несерйозні поранення", - підкреслив співрозмовник, підтвердивши, що його відомство перебуває в тісному контакті з російською владою, а також консульськими представництвами Італії в Москві і Санкт-Петербурзі.

МНС відкрило гарячі лінії для родичів пасажирів "Невського експреса". За цими телефонами можна дізнатися останню інформацію та отримати психологічну допомогу:

У Москві: 8-495-626-37-07, 8-495-637-22-22

У Санкт-Петербурзі: 8-812-718-25-16

У Тверській області: 8-4822-3-9-99 - 99

Гаряча лінія "Російських залізниць": 8-800-200-67-67

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ