Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Терміни підписання угоди з інвестором будівництва Львівського аеропорту будуть зірвані?

Протягом 3 найближчих тижнів Міністерство транспорту і зв’язку України має підписати з американською IMTC MEI LLC інвестиційну угоду про будівництво нового терміналу львівського аеропорту. Про це сьогодні, 20 січня, під час брифінгу заявив начальник головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик.

 

За його словами, підписання угоди затягуються, оскільки американці детально вивчають українське законодавство. Інвестиційна угода з американською компанією, яка виграла аукціон, мала бути підписана до кінця січня, але терміни будуть прострочені.

 

Як зазначив Степан Лукашик, незважаючи на свята та погоду, будівництво злітно-посадкової смуги триває. 2009 року було виконано 20% усіх робіт щодо реконструкції злітно-посадкової смуги. Нині працює близько 100 одиниць техніки та 300 робітників. Як тільки настане тепла пора року, кількість робітників збільшиться в десятки разів. У 2010 та 2011 роках передбачається фінансування розбудови аеропорту відповідно на 450 млн грн і 420 млн грн.

 

Водночас, директор аеропорту Олександр Загрева зазначив, що на розбудову аеропорту вже використано 100 млн грн, а з квітня мають розпочатися роботи з будівництва нового терміналу.  

 

Додамо, що приблизно місяць тому чиновники також стверджували, що угоду з американцями буде підписано через три тижні.

Нагадаємо, що 13 листопада на аукціоні із залучення інвесторів для будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" перемогла американська компанія IMTC-MEI LLC, –повідомило РБК-Україна.

Торги стартували з 100 тис. грн і зупинилися на позначці 4,9 млн грн. Участь в аукціоні, що відбувся у Міністерстві транспорту і зв'язку України, взяв також лідер консорціуму фірм - польська компанія "АБМ Всхуд товариство з обмеженою відповідальністю".

Обидва претенденти своєчасно подали необхідні документи на участь в аукціоні та сплатили гарантійний внесок у розмірі 100 тис. грн.

За словами голови аукціонної комісії Олександра Давидова, подібна процедура залучення інвестора до розвитку аеропорту реалізується в Україні вперше. "Ми ще раз наголошуємо важливість для нас цього проекту, особливо в контексті чемпіонату Євро-2012", - цитує О.Давидова прес-служба Мінтрансзв'язку.

У рамках проекту інвестор вкладе гроші у спорудження аеровокзалу, будівництво відкритого і чотириповерхового паркінгів, облаштування привокзальної площі з об'єктами транспортної та інженерної інфраструктури.

Загальна ж сума необхідних капіталовкладень в термінал і привокзальну площу міжнародного аеропорту «Львів» становить 105 млн євро, ще 8,6 млн євро необхідно вкласти в інфраструктуру.

Передбачається, що до кінця року в аеропорт буде вкладено 11,87 млн євро, в 2010 р. - 77,81 млн євро, в 2011 р. - 15,83 млн євро. Ввести в експлуатацію відбудований аеропорт планують у другому півріччі 2011 р.

Термін окупності, згідно з розрахунками, оприлюдненими аеропортом "Львів", складе 6,5 років. Строк інвестиційного періоду - 15 років.

Пропускна здатність Міжнародного аеропорту "Львів" складає 1000 пас./год. (в обидві сторони), і 700 пас./год. в один бік. Площа земельної ділянки терміналу становить 3,23 га. Привокзальна площа, транспортна розв'язка і благоустрій - 3,5 га.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ